کانکس غذا خوری

کانکس غذا خوری

کانکس غذا خوری

کانکس غذا خوری دیگر از محصولات پر طرفدار کانکس مدرن میباشد. بخشی از ساعات کاری در هر مجموعه و سازمانی اختصاص دارد به زمان صرف نهار و در مجموعه های بیست و چهار ساعته زمان صرف شام و صبحانه نیز به آن افزوده میشود. کانکس غذا خوری محلی برای صرف غذای پرسنل و نیروها میباشد که برای این منظور طراحی گردیده است. در ادامه ویژگی ها، کاربرد و مزایای استفاده از آن را در مجموعه ها و سازمانها مورد ارزیابی قرار داده، سپس به مشخصات فنی این کانکس پرداخته ایم.

مزایای کانکس غذا خوری 

از آنجایی که ساعات کاری برای هر مجموعه ای ارزشمند و تلاش میشود که به بهترین نحو با راندمان بالای کارکنان باشد. طبق مطالعات بدست آمده بخش زیادی از زمان نیروهای کار و حتی دانشجویان صرف آماده سازی، صرف نهار و جمع نمودن ظروف آن میشد. که شرکتها با احداث سالنهای غذاخوری و بنا نهادن آشپزخانه های مرکزی تلاش در بهینه سازی زمان کارمندان خود نمودند. چرا که یک مهندس و متخصص ساعات کاری و دستمزدش بسیار بالاتر از این است. که زمان خود را صرف مهیا نمودن غذا در محل کار خود کند. در بسیاری از این مجموعه ها با روش های پیش ساخته و بدون نیاز به عملیات بنایی سالن هایی تحت عنوان کانکس غذا خوری احداث نمودند که در واقع یک سوله بزرگ برای مهیا نمودن غذای مورد نیاز پرسنل بوده است. البته برخی دیگر نیز از ابتدا درون مجموعه خود پلان آن را دیده و با مصالح بنایی آن را ساخته و به بهره برداری رسانیده اند.

کاربرد کانکس غذا خوری 

این سازه ها در انواع مجموعه ها که دارای پرسنی و یا حتی مراجعه کننده زیادی هستند. کاربرد داشته که از جمله مهم ترین آنها شرکتهای تولیدی، سازمانها و اداره جات، دانشگاه ها و بیمارستانها، پادگانهای نظامی، نمایشگاه ها و سالنهای اجتماعات همگی جز مواردی هستند. که در آنها یک کانکس غذا خوری تعبیه میگردد. برخی از آن ها به صورت اختصاصی برای پرسنل و برخی دیگر به صورت عمومی برای مراجعه کنندگان است. و در برخی موارد نیز با توجه به سلسله مراتب سازمانی ممکن است سالن غذا خوری پرسنل از مهندسین و مدیران جدا باشد.

روش ساخت کانکس  غذا خوری

این کانکس معمولاً به صورت اجرا در محل است. چرا که در اکثر موارد ابعاد آن بزرگ و قابل حمل نمیباشد. ولی در برخی موارد نیز به دلیل الزامات موجود میتوان دو تکه آن را نیز تولید نمود و سپس به محل منتقل نمود. که می بایست حتما قبل از این کار طول مسیر را یک بازدید کارشناسانه کرده تا در موقع حمل کانکس غذا خوری به مشکل بر نخوریم. زمان مورد نیاز برای اجرای این کانکس با اندازه متوسط حدود ۲۵ تا ۳۰ روز زمان نیاز دارد تا تمامی بخش و متعلقات آن تجهیز گردد.

مشخصات فنی کانکس غذاخوری

در یک نگاه کلی کانکس غذا خوری همانگونه که از نامش مشخص است. یک سالن بزرگ با سقفی کمی بلند تر از اتاق های اداری است. که در آن میز ها و صندلی ها چیده شده و یک کانتر تحویل غذا نیز در آن وجود دارد. قسمت کانتر محل قرار گیری متصدی سالن است. که از طریق یک درب یا دریچه به آشپزخانه اصلی متصل میگردد. غذا از این درب وارد و ظروف غذاهای صرف شده نیز از همانجا به دیگ شور خانه منتقل میگردد.

دو نکته اصلی در ساخت و مشخصات فنی عبارتند از استفاده از مصالح کاملاً بهداشتی که میتوان کف سازی با سرامیک و دیوار های ساندویچ پانلی را در این مورد پیشنهاد داد. و دیگری میزان نورگیری یا همان محل تعبیه پنجره ها میباشد. درب کانکس غذا خوری نیز به علت عمومی بودن این فضا می بایست از نوع دو لنگه بازشو باشد. تا در ساعات پر تردد تداخلی بین وارد شوندگان و کسانی که قصد خروج از کانکس را دارند پیش نیاید. بهتر است یک کانکس سرویس بهداشتی نیز در کنار کانکس جهت شستشوی دستان قبل از صرف غذا تعبیه گردد.

کلمات کلیدی را وارد نمایید